Leta i den här bloggen

torsdag 31 mars 2011

Vid Virisen sjön

I onsdags när Christina & Håkan lämndae Raujka sjön så glömdes en av säckarna i stugan. I säcken låg en del människo förnödenheter, så som potatismos, cous-cous och annat torrt. Så nu går våra äventyrare på diet, sa Christina... Hm det stämmer inte riktigt för när jag pratade med Christina så sitter de minsann och väntar på de där våfflorna igen.Gör de inte annat än att äter våfflor  :)

Hundarna tuffar på bra och Arija är nu ur löp (vi misstänker att detta inte var ett riktigt löp, eftersom hon bara gick 14 dagar). Hundarna har gjort ett jätte arbete till Klimpfjäll.

Natten emellan onsdag och torsdag stannade de längs spåret och slog upp tältet. Sen var det dags att göra upp eld. Genierna Håkan och Nicklas försökte gör upp en brasa på fuktig dvärg björk, vilket resulterade i att det rök mer än det värme. Så stackars Christina fick springa en runda innan det var dags att krypa ner i sovsäcken, då temperaturen kröp ner emot -27  grader under natten.

Hundarna hade grävt ner sig och var pigga och alerta när tältet öppnades på morgon.

Torsdagens körning har gått mestadels i skogsterräng vilket uppskattas av hundarna. När jag pratade med Christina (vid 13.00) hade de kört 25 kilometer under förmiddagen och de beräkande med att köra 15 kilometer till idag, innan det var dags att sätta upp tältet igen.

Om allt går som det skall så skall de vara framme i Tärnaby på fredag, i Tärnaby måste Håkan limma sina stavar som har blivit lite slitna....och naturligtvis så är det dags för Fredags pizza, en vana som Håkan haft i hur många år som helst :)

Nu har de varit ute halva tiden och om det inte händer några mera oförutsett så hoppas de att kunna nå Treriksröset innan det är dags och vända hemåt igen.
Spoten: http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=06etBqVq35S3faf4HXTrJD1O6rr5AExQ3
// Pernilla

7 kommentarer:

  1. Härligt, Kämpa vidare =)

    Det är spännande att följa er blogg och er resa. Hur lång sträcka har ni nu avverkat? // Annica

    SvaraRadera
  2. Tycker att ni är tappra =) Bra jobbat så här långt. Ser fram emot nästa rapport! Fortsatt lycka till! Broder Joachim

    SvaraRadera
  3. Kan tala om att i södra Värmland kommer nu våren, idag ösregn och sista snön är snart borta. Fantastiska hundar som kämpar på trots, vad jag förstått, djup snö och dessutom ibland kanske blöt sådan!
    Kan hundarna klara detta så ska väl ni klara det, annars blir hundarna besvikna. Ha en fortsatt god tur och hoppas fredagspizzan smakade bra.
    Hälsningar
    Sven på Hammarö

    SvaraRadera
  4. Mina tjejer och jag är avundsjuka på pizzan och själva hundspannsresan men flickorna är inte fullt lika intresserade av -27, blöta sovsäckar och pulvermos. Tja, inte jag heller kanske men man får ta det onda med det goda. Festina lente (skynda långsamt)!
    Björn

    SvaraRadera
  5. Hej Annica
    Jag pratade med pappa idag och dom befinner sig i Adolfström. kan uppskatta att dom åkt drygt 100 mil, så nu fattas det "bara" lite drygt 70 mil.

    I morgon syns dom på bild på: www.adolfstrom.com

    SvaraRadera
  6. Hej Sven & Björn
    Jag pratade med pappa och han tror att dom kommer fram till Kikkjokk i slutet av veckan, tänkte även citera honom.

    "Fredags-pizzorna (3st) var förträffliga.
    Vi känner våren i bakhasorna på de låglängta delarna (under 600m) tar april-solen hårt på snön, vi måste följa skoterspåren eftersom snötäcket varken bär hundar, slädar eller skidåkare. Bäst är det på kalfjället där kan vi åka var vi vill

    Väskan med bland annat pulvermoset glömde Christina i Raukarsjö, så det blev några dagar med hemtorkat och linser i stället"

    SvaraRadera
  7. Hej på er
    Skickar en hälsning från er vårigt Molkom....under helgen 9-10 april hade vi över 19 grader varmt...va långt har ni kommit...vi väntar med spänning på nästa inlägg från er. Ha det gött...kicki

    SvaraRadera