Leta i den här bloggen

måndag 21 mars 2011

Regn

Det har varit en tuff tur igenom naturreservatet och att det regnade nästa hela dagen idag har ju inte gjort saken bättre.

När det startade ifrån Skottland och gick över kalfjället var det bra väder, dock ospårat  så nu fick kompassen göra sitt jobb. Första 1 ½ milen gick jätte bra, när de skulle ner över emot Munsvattnet blev det däremot problem. Det stod en granskog ivägen.

Håkan lämnade Christina och hundarna och skidade nerför (gick mera med skidorna på i 4-5 cm ny snö) för att hitta ett spår nerför som skulle fungera för slädarna.  Det tog Håkan 1 ½ timme att hitta ett lämpligt spår och sen återvända upp till Christina.

Väl nere vid Munsvattnet stannade de vid en bäck för att tillbringa natten, så att de skulle slippa smälta snö till hundarna och till sig själva.

I morse (måndag) började det snöa först efter någon timme kom regnet och efter det har det regnat nästintill hela dagen. Spåren ifrån Munsvattnet har varit behjälpliga av att några skotrar har varit och kört, dock har det knappast burit hundarna och slädarna då det kommit mycket regn och varit plusgrader.

På väg emot Gäddede Camping var de tvungna att köra över en sjö, för det mesta brukar detta vara en ganska bra sak då man kan stå på slädarna och ta det lugn. Men denna gången var det 5-8 centimeter vatten på sjö, så ALLT precis allt blev fuktigt och riktigt blött (sovsäckarna klarade sig).

Beslutet har tagit att stanna på Gäddede camping någon dag då allt måste torkas och det ligger ett lågtryck precis där de är just nu. De planerar att gå vidare på onsdag.

På campingen har de fått sällskap av Niklas Eriksson och hans Siberian Huskys, så ikväll blir det en eller två öl och en pizza på restaurangen.

http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=06etBqVq35S3faf4HXTrJD1O6rr5AExQ3

2 kommentarer:

  1. Håller tummerna för att det snart blir kallare! Hälsa det resande folk god tur upp över!

    SvaraRadera
  2. Kanske ölen gav lite ny energi :-) Följer er resa och önskar er all lycka på resten av färden.

    SvaraRadera