Leta i den här bloggen

söndag 13 mars 2011

Mindre snö på kal fjället :(

Våra kära äventyrare är efter dagens stapatser helt slut, nja Christina iallafall. Håkan lät inte så trött. Nu när jag la på luren så skulle det avnjutas potatismos och en lax bit i en nöd stuga längs spåret.

De har haft det tufft idag, jätte tufft. Det har varit snö löst på många ställen efter stormbyarna som varit på kal fjället. Håkan och Christina har emellanåt fått skotta sig fram, nu undrar ni säkert vad jag menar men ni läste rätt, de har skottat snö framför släden så att de har kunnat ta sig fram med stor släden. Bilder kommer när de kommer hem men jag  kan ge er en liten syn, släden hänger i en björk och står över en gran.

De har inte kommit långt idag. På 6½ timme har de kommit 15 kilometer. Då har de ändå inte stannat mer än max 10 minuter under hela dagen men det har inte varit något fel på hundarna motivation. Även om de har stått i lös snö upp till magarna (Christina har inte kunnat gå av för då sjönk hon ner till ljumskarna) och haft mycket is i botten så har de dragit fram både släden och Christina på visa ställen och andra har det varit grus och sten.

De har ungefär en mil kvar till Anaris stugan, dit skulle de kommit ikväll men som ni förstår har det inte gått. Så de hoppas att de anländer dit imorgon.

Håkan fortsätter att laga sin släde all a McGyver, nu är det glasfiber skakeln som numera är skarvad med granris och fäst med bunt band. Tror inte han har tänkt sig att den skall hålla för mera stapatser efter detta.
Christinas stor släde håller, vilket är en himla tur.

Spot position: http://www.findmespot.com/mylocation/?id=4OqIx/63.11623/13.1975

Det var en liten flash back för denna gången!
/ Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar