Leta i den här bloggen

söndag 20 mars 2011

En extra vilodag

I förgår tog våra äventyrare en extra vilodag i Valsjöbyn, innan de begav sig norr över.
Hundarna och två benta behövde lite extra vila och eftersom service och omhändetagandet i Valsjöbyn var helt underbara bestämdes att en natts extra sovande i sängar i skadade innan tuffare terräng.
Valsjöbyn med sina 53 invånare är verkligen en ort med turist anda och service. De 13 skolbarnen ( i 7 olika årskurser) passade på att kela och pyssla om hundarna lite extra :)

Tyvärr utnyttjade inte hundarna sista natten i Valsjöbyn till att vila, de tyckte att är man i en by så måste man snacka med hela byns hundar.

Igår begav de sig till Skottland med tunga slädar, lastade med ny proviant både till två och fyrbenta.
Under gårdagen avverkades enbart 12 kilometer då det var väldigt tungt för hundarna. Det gick uppför, var sol och plus grader.

Efter att ha tillbringat natten mellan lördagen och söndagen i Skottland (tält) så begav Christina och Håkan sig idag upp i ett naturreservat. Det kommer att bli en väldigt tuff sträcka på det i detta naturreservat ej är tilllåtet med skotrar  så risken är väldigt stor att det blir 3 mil totalt ospårat i 3-4 cm nysnö. Alternativet är att åka runt reservatet men detta skulle bli en sträcka på 12 mil istället.
// Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar