Leta i den här bloggen

måndag 14 mars 2011

LYX SVIT !!

Idag har det varit LYX med stora bokstäver. Förhållandena har varit super och just nu när jag sitter och skriver detta har Christina och Håkan krypit ner i sina sov säckar efter en lång och härlig dusch. De har verkligen lärt sig på denna korta tiden att uppskatta det lilla här i världen.

Nu till dagens bloggande: Efter starten i morse gick det mycket brant uppför i ungefär 1 ½ timme, endast en gång fick de plocka fram snö skyfflen och skota fram snö till släden. Väl uppe på fjället gick det nerför.... mycket nerför över kal fjället. Solen har stekt, trots skydds faktor 50 är nu Christina numera en kräfta.

Dagen har varit väldigt skiftande i terrängen, uppför, nerför, sjö körning och lite skogskörning. Hundarna har älskat det och enbart på sjön blev det lite stopp. Där fick Christina byta ledartikar ett tag med efter ännu mera strul bytte hon tillbaka till Spira. De har idag gått söderöver vilket till deras stora förtjusning gjorde att de hade vinden (2-7m/sek) i ryggen.

När de kom fram till Anrisstugan träffade de dagens första människa, stug värden. Där intogs det lite lunch, nyponsoppa och mandelbiskvier, innan det var dags att ge sig vidare.

Längre fram råkade de på nästa människa, en man med 2 stycken worstrar. Håkan tyckte att han hade koll på sitt spann (optimisten), vilket resulterade i att Håkan har hälsat på ytterligare en kryss stolpe och den skarvade glassfiber- gran skakeln behövs skarvas om under morgondagen. Som tur är lyckades han få stopp på hundarna innan det hände någon större olycka :)

I natt ligger hundarna utanför stugan på Håckrenlägret, 15 kilometer söder om Mattmar. När de ankom var inte anläggningen öppen men en snäll husvagns besökare hjälpte till att få tag i värden och öppnade upp en av stugorna till Chrsitina och Håkan. Stugan är 1 rum med kokvrå, dusch, toalett och framför allt rinnande vatten. Så ikväll behövdes det inte smältas snö för att hundarna skulle få sitt vätske behov tillgodo sett, lite kläder är tvättade och våra äventyrare är rena :)

Spoten: http://www.findmespot.com/mylocation/?id=4PCaX/63.19319/13.6276

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar