Leta i den här bloggen

lördag 5 mars 2011

Redan kört fel....

Klockan halv 11 startade vid ifrån Särna idag och gissa vad efter 20 minuter körde vi fel. Helt plötsligt stod vi mitt i renspår överallt runt omkring oss. Igenom skogen bar det och strax där efter ett stup. Där fanns en liten led nerför som var uppkörd av en skoter sedan en tid tillbaka, så Håkan tog sig ner med skidor, pulka och hundar. Väl nere tog vi beslutningen att släden och hundarna skulle inte kunna gå nerför. Hundarna kopplades bort och Håkan tog släden ner på tvären. Jag, Christina stod nere och tog emot när Håkan släppte hundarna uppifrån. Väl nere med allt spändes hundarna för igen och vår resa fortsatte. Hundarna har verkligen varit super taggade idag och jag har fått stått på bromsen mesta dels av tiden, trots att vi beräknar med att släden och jag väger ungefär 180 kilo.

Vädret idag har varit perfekt... nja nästa. Sol minus 4-5 grader och lite lätt blåst.
När vi stannade för en fika paus tyckte minsann inte hundarna att det var dags, så vi fick snabb slänga i oss lite nyponsoppa, nötter och choklad (undra om de kommer att tycka om nötter, choklad och nyponsoppa när de kommer hem, enligt christina är detta deras största energi källa)

Klockan 19.00 stannade vi för natten och slog upp tältet och gjorde upp eld. Alla hundarna är utfodrade utom 4 - vi väntar på att mer vatten skall smälta i kastrullen över elden. Det tar ett tag att smälta vatten till 14 hundar. Över elden hänger Håkans strumpor och torkar.. de blev blöta efter allt plumsande upp och ner för stupet (under tiden i telefonen, råkade en av strumporna brinna upp... tur att de har reserver med sig).

Vi har lite problem med spoten men hoppas att vi får till det så småningom: http://www.findmespot.com/mylocation/?id=4K2pD (klockan 20.00). klockan 22 fungerade den.

Första dagen har gått jätte bra och det känns jätte bra.
// Pernilla (tangentbordet) - Christina (i telefonen)

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig resa! Det är nästan så att till och med jag längtar lite efter snö - men bara lite! Hoppas allt går bra och att ni får en kanonupplevelse! Ska bli kul att "följa med". /Marina

    SvaraRadera
  2. Har idag haft kontakt med äventyrarna och de närmar sig Grövelsjön. De har fortfarande problem med spoten men hoppas kunna lösa det med hjälp av Gröna Vita bandet. Vi ser fram emot när tekniken fungerar igen!
    / Joachim

    SvaraRadera