Leta i den här bloggen

fredag 4 februari 2011

Nyhetstorka

I morse tjöt vinden runt husknutarna och snön piskade mot fönstren. Det var sydlig vind och bara -1 grad, men jag var ändå glad över att inte behöva krypa ut ur ett kondensblött tält när jag vaknade. Förhoppningsvis blir det som det brukar vara när vi är ute på "semesteräventyr", bara vackert och behagligt väder.
Sol och lagom många minusgrader vill vi ha på vår resa
 Vid lunchtid skingrades molnen och solens värmande strålar fick det att droppa från taken. Det blev ett fantastiskt härligt vårvinterväder.

Den senaste tiden har det inte hänt så mycket. All min lediga tid har jag skalat, skurit, förvällt och torkat grönsaker. Det tar tid. Att torka en plåt med broccoli, purjolök, kålrot, gul lök eller selleri i en vanlig ugn tar från 4 - 8 timmar beroende på hur tunna bitarna är.
kålrot på tork
Sälka har numer helt tröttnat på att övervaka mitt arbete med att torka livsmedel och sover sig i form

I onsdags kom äntligen kartorna som vi hade skickat efter och vi har nu börjat fundera över vilken färdväg som är lämpligast.
Några av kartorna

 Oturligt nog var så har den släde som vi hade tänkt använda gått sönder så vi blev tvungna att beställa en ny och som tur var hade Dominique på Stepphundspann två färdiga slädar hemma. Släden som vi beställde är en Skaule specialbyggd för fjällturer. Släden  är en sk tobboga, har bredare medar än vanliga slädar och är byggd i grövre material för att klara de strapatser den kan komma att utsättas för. Nästa steg är att hitta någon som kan sy en slädsäck till den.

På nattygsbordet ligger inte längre deckare utan ett flertal böcker om fjällturer med mycket nyttig läsning så varje kväll läser och planerar vi lite innan vi somnar. Hur man sedan sover beror på vilken av böckerna man läste i, var det om fjällsäkerhet är risken stor att man jagas av snöstormar hela natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar