Leta i den här bloggen

torsdag 10 februari 2011

Fjällkänsla på hemmaplan

Den gamla hederliga Bondepraktikan kom verkligen på skam denna vinter. Trots att rönnbärsbuskarna inte bar ett bär i höstas så är snötacket i det närmaste metertjockt och ger nästan fjällkänsla.

I tisdags kom det ca 15cm snö, så kvällen ägnades åt snöskottning och idag har det snöat hela dagen och hittills kommit ca 30-35cm. Det snöar fortfarande ganska ymnigt och snart syns det knappt att jag har skottat hela eftermiddagen idag också. Håkan säger att det är bra träning :)) - jotack, jag känner det i armarna och eftersom det tycks vara det enda sättet att få mig att träna så är det ju bra att det fortsätter att snöa.

det snöar och snöar i Jonsbyn ikväll
Snövallarna är nu så höga att det är svårt att lyfta upp snön
hundspår i snön





Idag kom den nya släden från Steppundspann. Den ser bra ut, rejält lastplan, stadig och med kraftig broms.




Vi har nu kommit en ganska långt i vår planering och de flesta inköpen är gjorda. Det återstår att göra en detaljerad planering av kosthållningen och att göra de sista kompletteringarna av garderoben.
Tältet, ett Keron 3GT delvis sponsrat av Hilleberg, kommer nästa vecka liksom Jerven extrem vindsäck, så nästa helg är det troligt att vi, under relativt fjällika förhållanden, kommer att provsova i tältet.
Maten till hundarna kommer vi med hjälp av Purina Pro Plan att få utkörd till depoter för påfyllning.

Tursamt nog har alla tikar, utom en, löpt färdigt och alla hormonstinna hanhundar har börjat äta som vanligt igen. De tikar som var skendräktiga för någon vecka sedan är pigga och dragvilliga och efter helgens test med 14 hundar framför den drygt 500kg tunga ATV:n (inklusive våra vikter) ser vi med tillförsikt fram emot att hundarna kommer att arbeta bra.

De två yngsta hundarna, Ergo och Etna, som nu är endast 9 månader gamla, körde jag till Bivvilis kennel förra veckan, där Pernilla har lovat att ta väl hand om dem under hela vår resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar