Leta i den här bloggen

fredag 15 april 2011

17 mil kvar

Igår (fredag) lämnade Christina och Håkan  Abisko fjällstation för att bege sig de slutgiltiga 17 milen till Treriksröset. Tyvärr är det redan vår även i Abisko så vi håller tummarna att det finns snö kvar hela vägen upp och ner till Kiruna igen där de skall bli hämtade för avfärd ner till Molkom igen.

De har senaste dagarna varit mitt ute i ingemans land men trots detta har de mött många hundspann och träffat en hel del stugvärdar. Som alla är lika trevliga och gästvänliga.
På ett ställe när de skulle korsa en sjö var det ren spår överallt. Både Christina och Håkan hade hjärtat i halsgropen när de skulle ta hundarna igenom detta. Faktum var att de inte träffade några renar och hundarna skötte sig exemplariskt.

På ett annat ställe blev hel  plötsligt snön café latte färgad. Hm... konstigt tyckte de så vid nästa stuga frågade de vad som hänt. Då sa stugvärden att det är sand ifrån Sahara som blåst in över fjället.

Idag kommer de att passera Torneträsk, tyvärr är det så att de nu måste hålla sig på skoter lederna pågrund av snön. Så det kommer inte att gå att gena, då så fort de stiger av spåren sjunker de ner i snön som inte bär längre. Nu är det inte så långt kvar och det är tur det.

Naturligtvis har de passerat Sälka och framför skylten var de ju bara tvungna att ta ytterligare en bild av Sälka framför Sälka :) Många hundar med naturreservats namn har de.

De beräknar att vara framme om en vecka, då får vi se om det finns teckning för mobil samtal. Det är lite tunt emellan teckningen just nu för mobilen.

// Pernilla

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt roligt att det flyter på. Vi håller tummarna för att sista biten blir en fortsatt bra resa och att ni når ert slutmål. God tur =)

    Broder Joachim

    SvaraRadera
  2. Ett jätte grattis till målgången vid treriksröset. Konstaterade att ni idag måndag har nått ert mål. Ett riktigt stort grattis och lycka till med hemfärden.

    Broder Joachim

    SvaraRadera