Leta i den här bloggen

tisdag 5 april 2011

Adolfström

I för går körde de ifrån Ammarnäs på eftermiddagen, efter telefon kontakt med Matti Holmgren som rekommenderade dem att köra öster ut istället för väster ut pågrund av eventuellt snö oväder på ingång. Under Måndagen blev det enbart 1 mil kört då det var alldeles för varmt för hundarna och med slädarna återigen full lastade var det tungt.

När Christina och Håkan gick och la sig frös det på och de hoppades att Tisdagens körning skulle bli lättare då spåren återigen blev hårda. Men ack på morgonen när tältet öppnades hade det åter snöat, denna gången enbart 3-4 centimeter.

Snö, lite regn och en sol som gassade i nacken (kändes som 20 grader) blev tisdagen väder. Hundarna tuffar på bra, tyvärr blev det återigen snölöst på vissa ställen uppe på kal fjället då det blåst, men med lite trick och snirkel körning gick detta också bra.

Christina och Håkan hade en behaglig körning nerför när de lämnade fjället för att gå ner i dalen denna gången också :) Enda tills de kom till en sjö som började med en mindre bäck. På bäcket var det fruset (trodde de) med skoterspår, så det var bara att åka över. Hundarna visade att detta ville de minsann inte göra och förklaring till detta var att det var stöp  på bäcken (ibland tror jag man skall lita på hundarna).

När de väl fått över slädar och hundar så var både Christina och Håkan blöta av 2-3 dm snö blandat vatten. De hade 5 kilometer kvar till Adolfström där de visste att det skulle finnas en liten lant handel.

Där ankrades hundarna upp och Håkan skulle köpa varsin dricka, damen som ägde affären har tagit bilder av våra äventyrare  och skulle under dagen sätta ut bilden på sin hemsida http://www.adolfstrom.com/
Det visade sig att de hade ett loft till uthyres och då det var dags att åter torka skor och kläder tyckte Christina och Håkan att det var dags att ta en över nattning inomhus, vem vet kanske skulle de mysa till riktigt de har ju varit gifta i 26 år (5 april).

Tisdagens sammalagda distans var 5 mil.

I morse (onsdag) vet jag att de skulle försöka komma iväg tidigt innan det blir alltför varmt för hundarna Tyvärr har ju väderprognosen uppe på nordligare bredgrader lovat plusgrader fram till fredag. Ingenting som de ser fram emot.

// Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar